O nama

Preduzeće „Makel-Elektro“ d.o.o. je osnovano 19.11.2001. godine i danas je jedno od vodećih na srpskom tržištu na polju rasvete. Osnivač, vlasnik i generalni direktor preduzeća je Goran Divljak.

U decembru 2003. godine postali smo generalni uvoznik i distributer za teritoriju Srbije i Crne Gore rasvete poljske marke: BRILUX, BRILUM i ELGO. U godinama koje su sledile napravili smo veliku mrežu kupaca širom zemlje i potrudili se da naša rasveta uđe u svaki grad, svaku maloprodaju rasvete, svaki dom… Na tom putu, koji nimalo nije bio lak, mnogo su nam pomogli naši klijenti koji su u nama prepoznali ozbiljnog partnera za saradnju i inostrani partner koji nam je pružio kompletnu podršku. Kako smo širili tržište, tako smo širili i asortiman proizvoda u našem prodajnom programu. Danas smo u mogućnosti da širinom asortimana zadovoljimo i najprefinjenije zahteve tržišta.

Makel Elektro d.o.o. Pančevo

Makel Elektro d.o.o. Pančevo

Od 2010. godine počinjemo sa izgradnjom i jačanjem sopstvenog brenda BRILIGHT. Isti smo u julu 2017. godine pravno zaštitili i upisali u Registar žigova kod Zavoda za intelektualnu svojinu. Naša kompanija je uspešno prošla evaluaciju kreditne kuće Coface i na osnovu toga nam je izdat sertifikat Excellent SME Serbia. U februaru 2019. godine dodeljen nam je Sertifikat bonitetne izvrsnosti od strane kompanije Bisnode koja je najveći pružalac usluga pametnih podataka i analiza u Evropi. Ovim Sertifikatom se dokazuje da Makel-Elektro spada u sam vrh privrednih društava u Srbiji koji su ovlašćeni za upotrebu statusa AAA kao simbola bonitetne izvrsnosti. Naša kompanija je godinama uspešno podržavala projekat Kuća od srca i na taj način pokazala društveno odgovorno ponašanje pomažući onima kojima je to najpotrebnije.

„Makel-Elektro“ d.o.o. danas zapošljava 57 radnika, poseduje sopstvenu veleprodaju, sopstveno javno carinsko skladište, savremenu poslovnu zgradu, prepoznatljiv i uspešan brend kao i zdrav potencijal širenja na domaćem tržištu i prodor na tržišta zemalja u okruženju.

Pored veleprodaje u Pančevu, posedujemo i nove maloprodajne objekte u centru Pančeva, Vršca, Smedereva, Beograda, Kovina, Sokobanje, Velike Plane i Niša gde možete naći i ostale poznate brendove kao što su: ETI, Aling Conel, Mvluks, Moller, Makel, Himel, Elit, Philips, GE, Maktrade, Metalka.

Profesionalizam u radu i negovanje dobrih odnosa sa poslovnim partnerima, saradnicima i zaposlenima, ključ su našeg uspeha koji nas je doveo na lidersku poziciju uvoznika, veleprodaje i maloprodaje rasvete i propratnih programa.